EL 26 D’ABRIL ELS INSTITUTS PAREM CONTRA LA LOMCE I EL 3+2!

    Per estudiants d’instituts de Corrent Roig

    Els estudiants d’instituts no només carreguem amb la precarietat que vivim a casa sinó que també la patim a les aules, a causa de les privatitzacions i reformes que venen aplicant-nos des de fa anys. Per si això no fos prou, ja s’ha anunciat l’aplicació total del 3+2 i la LOMCE (1). Des de ben joves ja carreguem una motxilla que cada cop ens pesa més i ens condemna a un futur incert i ple de precarietat.

    A la majoria de fills i filles de treballadors/es ens preparen un futur com a esclaus del capital, acostumant-nos a condicions de vida precàries. Totes les reformes educatives estan íntimament lligades a les reformes laborals, les reformes de pensions i, lògicament, a les lleis repressives com el 155 o la llei mordassa. Així volen evitar que alcem la veu per a defensar els nostres drets.

    La lluita estudiantil és la lluita de la classe obrera

    Les reformes educatives ens afecten directament a les famílies més pobres, cada cop ens costa més rebre una educació de qualitat i ens sentencia a ser carn de canó pels banquers i empresaris que no dubtaran en contractar-nos amb condicions laborals de misèria, convertint-nos així en les principals víctimes de les reformes laborals i de pensions.

    Construïm la vaga del 26

    El moviment estudiantil hem de tornar a sortir al carrer contra el 3+2 i tots els plans orquestrats pel Govern de Rajoy (i aprovats i aplicats pels Governs Autonòmics) dictats directament des de la UE com són també la LOMCE o el Pla Bolonya.

    Des dels instituts hem de seguir l’exemple del MES (Moviment Estudiantil de Sabadell) i construint la vaga de forma democràtica, unitària i des de baix, votant-la classe per classe.

    Hem d’aprofitar aquesta vaga per lluitar les nostres pròpies reivindicacions. No podem consentir que els alumnes estiguem a les aules amb temperatures desorbitades, que les parets se’ns caiguin a sobre (a vegades literalment), que el nombre d’estudiants per classe creixi a la vegada que els recursos i el professorat es redueix, que el masclisme es potenciï a les aules amb assignatures com religió i que l’educació afectivo-sexual que ens ofereixen sigui totalment insuficient.

    Aquest 26 d’abril hem de sortir al carrer per fer front a aquests atacs. L’única manera de plantar cara és organitzar-nos a cada institut i construint la vaga amb els estudiants universitaris i tota la comunitat educativa. A l’abril, lluites mil!

    Sumeu-vos a la vaga i veniu el dia 26 d’abril a les 10h a l’Ajuntament per a anar tots i totes juntes a la manifestació!

    DEROGACIÓ IMMEDIATA DE LA LOMCE I EL 3+2!

    INFRESTRUCTURES DIGNES! CALEFACCIONS I VENTILADORS A LES AULES!

    PER UN MOVIMENT FORT, UNIT, COMBATIU, MASSIU I DEMOCRÀTIC!

    PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA, DE QUALITAT, LAICA, IGUALITÀRIA I EN CATALÀ!

    UNIFIQUEM LES LLUITES CONTRA LA PRECARIETAT!

     

    EL 19 D’ABRIL XERRADA PER PREPARAR LA VAGA ESTUDIANTIL DEL 26!

    El 19 d’abril els estudiants d’instituts i universitats de Corrent Roig organitzem una xerrada a les 18.30h de la tarda per preparar la vaga d’estudiants del 26 d’abril. El lloc encara està per confirmar, estigueu atentes a les xarxes!

    No et quedis a casa, vine i digues la teva! Entre totes pensem com volem que sigui la jornada del 26-A!

    LA LLUITA ÉS L’ÚNIC CAMÍ!

    (1)

    :

    El 3+2  redueix els graus de 4 a 3 anys convertint-los en un “3r de Batxillerat” i amplia els màsters de 1 a 2 anys. Això  suposarà que només els que puguin pagar els màsters (la majoria privats i amb preus inaccessibles) obtindran els estudis de qualitat. A nosaltres ningú ens regalarà el màster com a la Cifuentes.

    La LOMCE inclou les revàlides de les quals dependrà el finançament dels centres. Els centres que obtinguin millors resultats rebran més subvencions i els centres amb menys recursos seran cada cop més precaris, generant així instituts de primera i segona qualitat.

    A més a més és una llei segregadora i masclista que empitjora els itineraris i inclou la religió a les aules.

    Exit mobile version