La polarització de la lluita de classes porta una tendència creixent al sorgiment de sectors d’ultradreta. Això té les seves expressions electorals però també el sorgiment de grups directament feixistes a les bases.

És molt important diferenciar la ultradreta institucional dels grups feixistes. Les organitzacions reformistes, per a justificar la seva aliança amb les organitzacions burgeses “democràtiques”, titllen a tota la ultradreta de “feixistes”. Però feixistes són sectors que es preparen i actuen amb perspectives, fins i tot militars, de destruir el moviment obrer i les seves organitzacions.

La ultradreta institucional actua a través de la democràcia burgesa, i fins i tot creix a través de les eleccions, com Trump, Bolsonaro, Le Pen, Vox, i altres. Es recolzen conscientment en la divisió i l’opressió com a metodologia per a dividir a la classe obrera. I moltes vegades aconsegueixen dividir, amb el suport en el proletariat blanc contra els negres, dels treballadors blancs contra els immigrants o indígenes, dels homes contra les dones, etc.

Existeixen sectors minoritaris directament feixistes sorgint a l’ombra d’aquests processos. Són ultra minoritaris, perquè la burgesia no sent necessitat d’ells. Però existeix una tendència al fet que creixin a l’ombra de la crisi de la democràcia burgesa, protegits per la ultradreta institucional.

Cal lliurar una batalla política i ideològica dura contra la divisió racista, masclista, LGTBIfòbica i xenofòbica que les idees de la ultradreta inciten dins la classe treballadora. A més del combat polític i ideològic és necessari també organitzar comitès d’autodefensa per al combat militar, quan sigui necessari.
Índex

  1. La pandèmia i la recessió mundial obren una nova situació
  2. La pitjor pandèmia en un segle
  3. És possible enfrontar la crisi econòmica
  4. Cal recordar l’exemple de l’URSS
  5. La pandèmia és conseqüència de la destrucció de la naturalesa
  6. Les lluites de les masses als Estats Units
  7. La crisi de la Unió Europea
  8. La Xina enfront de la crisi
  9. Els països semicolonials
  10. Les lluites contra el racisme i altres opressions
  11. Contra la violència sobre les dones! En defensa dels drets LGBTI´s!
  12. El reformisme és el braç de la burgesia en el moviment de masses
  13. La dictadures burgeses secundades pel castro-chavisme
  14. Els neoanarquistes reformistes
  15. En defensa del control obrer
  16. Tombem la repressió! Pels comitès d’autodefensa!
  17. Els sindicats i l’autoorganització
  18. En defensa de les llibertats democràtiques
  19. Combatre la ultradreta
  20. La joventut sense perspectives
  21. Accés públic i gratuït a internet
  22. Socialisme o barbàrie
  23. Per la construcció de partits revolucionaris, seccions de la IV Internacional